Skip to content

2025 Dodge Ram 1500 RHO: De Opvolger van de Legendarische TRX

september 28, 2024
De 2025 Dodge Ram 1500 RHO is een indrukwekkende nieuwkomer die direct opvalt met zijn robuuste uiterlijk en verfijnde off-road capaciteiten. Deze truck is gebaseerd op het beproefde Ram 1500-platform en biedt, net als zijn voorganger, een luxe en comfortabel interieur.

De 2025 Dodge Ram 1500 RHO is een indrukwekkende nieuwkomer die direct opvalt met zijn robuuste uiterlijk en verfijnde off-road capaciteiten. Deze truck is gebaseerd op het beproefde Ram 1500-platform en biedt, net als zijn voorganger, een luxe en comfortabel interieur. De RHO is bedoeld ter vervanging van de Ram 1500 TRX, die bekend stond om zijn brute kracht dankzij een 702 pk sterke supercharged V8. Hoewel de RHO minder vermogen heeft met een 3.0-liter zescilinder met dubbele turbo’s en 540 pk, is hij absoluut nog steeds een krachtpatser. Met een speciaal afgestemde luchtvering, een verhoogde bodemvrijheid van 30 cm en een veerweg van 35,5 cm achter, blijft de RHO een serieuze off-road machine. Hij is minder krachtig dan de TRX, maar biedt wel een meer verfijnde rijervaring, met behoud van indrukwekkende prestaties op ruw terrein.

De 2025 opvolger van de TRX?

Toen Ram aankondigde dat 2024 het laatste modeljaar zou zijn voor de TRX, waren veel fans bezorgd over het verdwijnen van de iconische high-performance truck. Gelukkig liet Ram er geen gras over groeien. De 1500 RHO mag dan minder krachtig zijn dan de TRX, maar dankzij zijn geavanceerde off-road mogelijkheden en moderne technologieën belooft hij net zoveel rijplezier te bieden. De RHO wordt eind dit jaar verwacht bij officiële Ram dealers, waaronder Bijvelds.

Prijzen en Aanbevelingen

De prijs van de 2025 Ram 1500 RHO zal in Nederland naar verwachting rond de €123.000 liggen. Dit maakt hem niet per se goedkoper dan de TRX, maar hij biedt wel een vergelijkbare ervaring, zij het met iets minder vermogen. Hoewel de RHO slechts in één uitvoering beschikbaar is, raden we zeker aan om het RHO Equipment Group-pakket toe te voegen. Dit pakket voegt een scala aan luxe en handige functies toe, zoals een groter 14,5-inch infotainmentscherm, een 360-graden camera, verwarmde en geventileerde voorstoelen met massagefunctie, en adaptieve cruise control met handsfree rijmogelijkheden.

Motor, Transmissie en Prestaties

De RHO wordt aangedreven door een geüpgradede versie van de 3.0-liter zescilinder motor die ook in de Jeep Wagoneer te vinden is. Deze krachtbron levert 540 pk en is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie met standaard vierwielaandrijving. De RHO is uitgerust met Bilstein Black Hawk e2 adaptieve schokdempers en een speciaal afgestemde luchtvering voor optimale off-road prestaties. Met 35-inch terreinbanden en een verhoogde bodemvrijheid van 30 cm is deze truck perfect uitgerust voor elk avontuur.

0-100 km/h en Topsnelheid

Hoewel we de prestaties nog niet zelf hebben kunnen testen, claimt Ram dat de 1500 RHO in staat is om van 0 naar 100 km/h te accelereren in slechts 4,6 seconden, wat niet onderdoet aan de TRX die een 0 tot 100km/h heeft van 4,5 seconden. Daarnaast bereikt hij een snelheid van 160 km/h in 11,7 seconden. De kwart mijl zou hij kunnen afleggen in 13,1 seconden, waar hij een topsnelheid haalt van 169 km/h.

Trekvermogen en Laadcapaciteit

De RHO kan tot 3800 kg trekken, wat betekent dat hij geschikt is voor het vervoeren van bijvoorbeeld een speedboot of een grote aanhanger. Houd er wel rekening mee dat het wettelijk toegestane trekgewicht in Nederland op 3500 kg ligt, dus de volledige capaciteit kan niet volledig worden benut op de openbare weg. De maximale laadcapaciteit van de RHO bedraagt 690 kg, ruim voldoende voor dagelijks gebruik en werkgerelateerde taken.

Brandstofverbruik

Volgens schattingen van de EPA ligt het brandstofverbruik van de Ram 1500 RHO op ongeveer 15,6 l/100 km in de stad en 11,2 l/100 km op de snelweg. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de TRX, die 23,5 l/100 km in de stad verbruikte en 16,8 l/100 km op de snelweg.

Interieur, Comfort en Bagageruimte

Net als zijn voorganger biedt de RHO een luxueus en stil interieur. Het model is alleen beschikbaar als crew cab met een korte laadbak, wat betekent dat je veel binnenruimte hebt zonder in te leveren op comfort. Het interieur is standaard uitgerust met lederen bekleding, en er zijn luxueuze opties beschikbaar, zoals voorstoelen met massagefunctie en carbonfiber accenten.

Infotainment en Connectiviteit

Het infotainmentsysteem van de RHO bestaat standaard uit een verticaal geplaatst 12-inch touchscreen met Uconnect 5, dat draadloze Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. Optioneel is er een groter 14,5-inch scherm beschikbaar via het RHO Equipment Group-pakket. Ook zijn een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel, een head-up display en een passagier display van 10,3 inch beschikbaar.

Veiligheid en Rijhulpsystemen

De RHO is standaard uitgerust met basis rijhulpsystemen, zoals automatische noodremassistentie en rijstrookassistentie. Voor meer geavanceerde functies, zoals stuurassistentie en een waarschuwingssysteem voor aanrijdingen op kruispunten, kun je het Advanced Safety Group-pakket toevoegen.

Conclusie

De 2025 Dodge Ram 1500 RHO is een indrukwekkende opvolger van de TRX, die met zijn krachtige motor en luxe interieur zowel prestaties als comfort biedt. Of je nu een fervent off-road liefhebber bent of gewoon een krachtige truck zoekt voor dagelijks gebruik, de RHO is een geweldige keuze. Ben je benieuwd naar de beschikbaarheid en leveringsdata van de RHO? Neem contact op met Bijvelds, dé officiële Dodge RAM dealer.