Skip to content

Alles wat je moet weten voor het kopen van jouw eerste Dodge RAM

maart 23, 2024
Welkom bij Bijvelds, dé officiële Dodge RAM dealer, waar passie voor auto’s centraal staat. In deze blogpost zullen we je begeleiden door het proces van het kopen van jouw eerste Dodge RAM, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je deze grote aankoop doet.

1. Waarom kiezen voor een Dodge RAM:

De Dodge RAM 1500 is niet zomaar een pick-up truck; het is een krachtpatser op wielen die klaar staat om elke klus te klaren. Of je nu een ondernemer bent die zware ladingen moet vervoeren of een avonturier die off-road wil gaan, de RAM 1500 is de perfecte auto voor al je avonturen.

Een van de unieke voordelen van het rijden van een Dodge RAM 1500 is de veelzijdigheid. Met zijn krachtige 5.7-liter HEMI V8-motor, indrukwekkend trekvermogen van 3500 kg en een laadvermogen van 850 kg is de RAM 1500 klaar voor elke klus. Of je nu een aanhanger vol materiaal moet trekken of een boot moet traileren naar het meer, de RAM 1500 doet het met gemak.

Maar laten we eerlijk zijn, kracht is niet het enige waar een Dodge RAM in uitblinkt. Met zijn luxe interieur en geavanceerde technologische functies is de RAM 1500 niet alleen een werkpaard, maar ook een plezier om in te rijden.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige pick-up truck die niet alleen veel vermogen heeft, maar ook comfortabel en leuk om te rijden, dan is de Dodge RAM 1500 de ideale keuze voor jou.

 

2. Het vinden van het juiste model:

Het vinden van het juiste model Dodge RAM 1500 kan een uitdagende taak zijn, gezien de verscheidenheid aan beschikbare modellen en configuraties. Bij Bijvelds bieden we een scala aan modellen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen.

Laten we eens kijken naar de beschikbare modellen:

 • Laramie: De Laramie is een van de meest populaire modellen en biedt een combinatie van luxe en prestaties. Met hoogwaardige interieurafwerkingen en geavanceerde technologische functies is de Laramie ideaal voor bestuurders die op zoek zijn naar comfort en stijl. Nieuwprijs vanaf €61.000,-.
 • Longhorn: De Longhorn tilt luxe naar een hoger niveau met hoogwaardige materialen en verfijnde details. Dit model richt zich op bestuurders die op zoek zijn naar een unieke en luxueuze rijervaring. Nieuwprijs vanaf €72.000,-.
 • Limited: Als het gaat om luxe en comfort, is de Limited de topkeuze. Met een overvloed aan luxe voorzieningen en geavanceerde technologieën, is de Limited het summum van verfijning. Vanaf prijs: Nieuwprijs vanaf €72.500,-.
 • Rebel: De Rebel is ontworpen voor avonturiers die graag off-road gaan. Met robuuste off-road capaciteiten en stoere styling, is de Rebel perfect voor liefhebbers van avontuurlijke ritten. Vanaf prijs: Nieuwprijs vanaf €60.000,-.
 • TRX: De TRX is het toppunt van prestaties en kracht. Met zijn supercharged V8-motor, 702pk en indrukwekkende off-road capaciteiten, is de TRX de ultieme keuze voor liefhebbers van snelheid en avontuur. Vanaf prijs: Nieuwprijs vanaf €122.750,-.

Het kiezen van het juiste model hangt af van je persoonlijke voorkeuren, behoeften en budget. We raden aan om een kijkje te nemen in onze online showroom om meer te weten te komen over elk model en om de perfecte Dodge RAM 1500 te vinden die bij jou behoeften past. 

3. Budget Overwegingen:

Bij de keuze voor een Dodge RAM 1500 is het belangrijk om verschillende financiële aspecten in overweging te nemen. Hierbij een overzicht van de belangrijkste kostenfactoren:

 • Grijskenteken: Het voelt bijna als Now or Never wanneer je een nieuwe RAM overweegt. 2024 is het laatste jaar dat je zonder BPM een grijskenteken voertuig kunt kopen, en tja…..dan is het bijna zonde om er geen gebruik van te maken.
  Vanaf 2025 zal de BPM vrijstelling verdwijnen, wat simpel gezegd resulteert in €21.647,84 extra BPM kosten op een nieuwe Dodge RAM 1500 met een 5.7L V8. Auto’s die voor 2025 te naam zijn gesteld behouden dit voordeel wel, waardoor het juist nu nog een goede investering kan zijn. Lees hier meer over de huidige voordelen en de aankomende veranderingen van de grijskenteken regeling
 • Aankoopprijs: Bij Bijvelds variëren de prijzen voor Dodge RAM 1500’s aanzienlijk, afhankelijk van of je kiest voor een nieuwe auto of een occasion. Mooie occasions zijn al beschikbaar vanaf €20.000,- terwijl een nieuwe te koop is vanaf €60.000,-. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt, met bijvoorbeeld opties en accessoires of de TRX welke pas beschikbaar is vanaf €122.750,-.
 • Kosten voor brandstof: Bij Bijvelds wordt standaard bij elke Dodge RAM een LPG-systeem ingebouwd, wat aanzienlijke brandstof kostenbesparingen oplevert. Voor een diesel RAM met een gemiddeld verbruik van 20 liter per 100 km zou je ongeveer €8.250,- betalen voor 25.000 km rijden, terwijl dezelfde afstand met LPG slechts €4.000,- kost. Hiermee bespaar je dus €4.250,- per 25.000 km vergeleken met diesel. Uiteindelijke brandstofkosten met een LPG systeem zijn ongeveer €170,- per 1.000 gereden kilometers, wat niet veel afwijkt van een gemiddeld auto. Meer weten over LPG conversie? Lees dan onze blog over de voordelen van LPG conversie.
 • Verzekeringskosten: De kosten voor het verzekeren van een Dodge RAM 1500 variëren sterk vanwege verschillende factoren zoals leeftijd, rijervaring, type auto, locatie, rijgeschiedenis en dekkingsopties. Bijvelds biedt echter verschillende verzekeringsmogelijkheden aan, gespecialiseerd in Dodge RAM’s. Bekijk onze verzekeringspagina voor meer informatie. 
 • Onderhoudskosten: Jaarlijkse onderhoudskosten voor een Dodge RAM 1500 variëren afhankelijk van de kilometerstand en het aantal gereden kilometers. Kleine onderhoudsbeurten vinden plaats om de 12.500 km en kosten doorgaans rond de €290,- ex btw. Grote onderhoudsbeurten, om de 65.000 km, zijn iets duurder vanwege extra werkzaamheden aan bijvoorbeeld remmen en het vervangen van meer filters.
 

4. Nieuw of gebruikt:

Nieuw = nieuw, maar niet voor iedereen weggelegd. Maar een occasion = niet altijd een occasion. Er komt zoveel bij kijken al begint en eindigt het met historie en onderhoud. Bespreek duidelijk uw wensen en doeleinden van de RAM. Hoeveel ga je ermee rijden? Waar gebruik je hem voor? Op deze manier kom je tot de juiste RAM, nieuw of gebruikt. 

Zou je een occasion overwegen, dan begint en eindigt het met historie en onderhoud. Een mooie foto en een leuke prijs zeggen werkelijk niets over hoe tevreden jij in de toekomst bent met de RAM. Je wilt immers geen kat in de zak kopen!

Voor onszelf kunnen wij zeggen dat alle occasions die wij verkopen, technisch 100 punten zijn. Onze werkplaats maakt ze voor aflevering klaar zodat jij zorgeloos kunt genieten. Dat is sneller gezegd dan gedaan, en we mogen inmiddels zeggen dat we daarin niet flauw zijn.

Werkelijk alles waarvan we technisch denken dat het toe is aan vervangen of aandacht – pakken we aan. Daar staan wij voor. Zaken die jij als leek niet weet of ziet, regelen wij. Altijd. Daar staan wij voor.

5. Belangrijke kenmerken en opties:

Over het algemeen is de RAM een 4×4, met leder, crew cabine, automaat en Hemi V8 motor. Zou jouw RAM hiervan afwijken, hou er dan rekening mee dat deze minder courant zijn. Met andere woorden zijn ze goedkoper en geeft men in de inruil / verkoop er minder voor terug. Heb je een gangbaar model dan kun je afhankelijk van het bouwjaar nog kiezen of er wel of geen luchtvering op zit.

Dat zijn opties die je er niet zelf op kunt zetten en uit de fabriek geleverd worden. Luchtvering is niet voor het comfort, maar is praktisch bij zware vrachten en/of verlagen/verhogen van het chassis. Eigenlijk zou ongeveer elke andere optie op een later moment ingebouwd of vervangen kunnen worden. 

6. Testritten en inspecties:

Het is van cruciaal belang om grondige testritten te maken en uitgebreide inspecties uit te voeren voordat je een definitieve beslissing neemt over de aankoop van een Dodge RAM. 

De tip van de dag is dat je moet kijken of het interieur aansluit bij de kilometerstand. Voorbeeld: Een stuur is doorgaans niet kaal bij 150dkm. Verder kun je vragen naar de onderhoudshistorie en moet je opletten wanneer men praat over een “grote beurt” bij aflevering – aangezien sommige bedrijven dit al bedoelen bij een nieuwe interieurfilter.

7. Onderhoud en service:

Nadat je een RAM hebt gekocht begint onze weg naar een tevreden RAMR. Zou je dus wat verder weg wonen, dan bieden wij haal- en brengservice aan zodat jij door kan gaan op het werk. Onze werkplaats plant doorgaans 2 weken vooruit. Wanneer je de km’s in de gaten houdt en aansluitend plant, krijgt jouw RAM de aandacht die hij verdient.

We durven best te stellen dat onze garantie er eentje is met een Gouden randje. Op dat gebied stellen wij nooit teleur. Met onze vaste onderhoudskosten weet je waar je aan toe bent en kun je van onze kundige monteurs op aan.

8. Financieringsopties:

Doorgaans bieden wij Financial Lease aan. Hiermee ben jij economisch eigenaar, oftewel mag je de RAM afschrijven in de boeken. Omdat er een geldlening op zit, is de leasemaatschappij Juridisch eigenaar. Het voordeel is dat jij als ondernemer de rente mag meenemen als kosten. Daarbij blijft jouw liquide intact terwijl de RAM geld verdient. Leasing wordt 9 van de 10 keer uitgevoerd bij een verkoop.

Wij bespreken van tevoren de wensen zoals welk termijn je per maand wilt betalen of wat je als aanbetaling in je hoofd hebt. Daarna gaan we bekijken welk voorstel het beste bij jou past. Nadat we hierop een akkoord hebben kun je ervoor kiezen om dit door te zetten. Tot dat moment is alles vrijblijvend.

 

9. Klantenservice en nazorg:

We zijn er. In goede en slechte tijden. Zolang jij iets bespreekbaar maakt, proberen wij het op te lossen. Er kan altijd iets zijn, maar wij gaan de uitdaging naar een tevreden RAMR nooit uit de weg. Dit begint ver voor aankoop maar blijft ook nog ver na levering. Wij gaan voor de lange termijn visie. Een grote RAMR familie!

Hebben wij uw interesse gewekt, kom dan een keer langs in onze showroom of neem contact op voor een afspraak.