Skip to content

Dodge RAM op Grijs Kenteken: Profiteer Nu van Belastingvoordelen vóór 2025

RAM 1500
februari 13, 2024
De term grijskenteken staat op losse schroeven. Bekijk de huidige voordelen van het rijden in een Dodge RAM op grijs kenteken als ondernemer en bereid u voor op aankomende veranderingen na 1 januari 2025. De BPM-vrijstelling, die aanzienlijke financiële voordelen biedt, staat op het punt te verdwijnen. Lees verder om te begrijpen hoe u kunt profiteren vóór deze belangrijke verandering.

Wat is een Grijs Kenteken?

Een grijs kenteken, ook wel bekend als een zakelijk kenteken, is een registratie voor voertuigen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Voertuigen met een grijs kenteken genieten van specifieke voordelen, zoals lagere wegenbelasting en vrijstelling van de BPM bij aanschaf. Dit type kenteken is uitermate geschikt voor ondernemers die hun voertuig hoofdzakelijk gebruiken voor bedrijfsactiviteiten. Voor een Dodge RAM op grijs kenteken betekent dit niet alleen een gunstige configuratie voor vijf personen, maar ook financiële voordelen die binnenkort kunnen veranderen.

Voorwaarden en Eisen: De Weg naar een Grijs Kenteken

Om jouw Dodge RAM te registreren onder het gunstige grijs kenteken, dien je te voldoen aan specifieke voorwaarden en eisen die zijn gesteld door de belastingdienst. Deze eisen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat voertuigen met een grijs kenteken daadwerkelijk primair worden ingezet voor zakelijke doeleinden.

De belastingdienst stelt onder andere eisen aan de laadruimte, waarbij deze duidelijk gescheiden moet zijn van de passagierscabine. Daarnaast zijn er specifieke regels omtrent het aantal zitplaatsen, het gewicht van het voertuig en ook belangrijk, de laadruimte.

Wat de Dodge RAM zo aantrekkelijk maakt, is dat deze aan al deze essentiële eisen voldoet. Met een ruime laadruimte, de mogelijkheid voor vijf personen en het juiste gewicht voldoet de Dodge RAM aan de strikte voorwaarden voor een grijs kenteken

Voordelen van Rijden op Grijs Kenteken: Financiële Wijsheid voor Ondernemers

Het rijden in een Dodge RAM op grijs kenteken biedt ondernemers een scala aan financiële voordelen die het voertuig niet alleen aantrekkelijk maken vanwege zijn kracht en robuustheid, maar ook vanwege de gunstige impact op de bedrijfskosten.

  • Lagere Belastingen:
    Een van de voornaamste voordelen is de aanzienlijk lagere wegenbelasting voor voertuigen met een grijs kenteken. Deze belastingkorting komt voort uit het zakelijke karakter van het voertuig en kan veel verschil maken bij een zware auto als de Dodge RAM.
  • Lagere Aanschafkosten:
    Voertuigen met een grijs kenteken zijn voordeliger in aanschaf, aangezien ze zijn vrijgesteld van de BPM bij aanschaf. Dit maakt een aanzienlijk verschil in het aankoopbedrag.

Belastingplan 2023 en Afschaffing van Grijs Kenteken: Financiële Impact na 2025

Recente wijzigingen in het Belastingplan 2023 hebben belangrijke gevolgen voor ondernemers die overwegen na 2025 een nieuwe bestelauto aan te schaffen, met name met betrekking tot de afschaffing van de BPM-vrijstelling.

Afschaffing van de BPM-vrijstelling

Per 1 januari 2025 verdwijnt de langgekoesterde BPM-vrijstelling voor ondernemers die een nieuwe bestelauto aanschaffen. Deze definitieve beslissing uit het Belastingplan 2023 betekent dat bij de aanschaf van een voertuig na deze datum de BPM niet langer wordt vrijgesteld.

Financieel Verschil voor Ondernemers

De impact van deze afschaffing is niet te verwaarlozen. Ondernemers die na 2025 investeren in een nieuwe bestelauto, zoals de Dodge RAM, zullen geconfronteerd worden met aanzienlijk hogere kosten. Het financiële voordeel dat voortvloeide uit de BPM-vrijstelling zal verdwijnen, wat resulteert in een aanzienlijk verschil in totale uitgaven. De nieuwe BPM kosten voor grijs kentekens wordt vastgesteld op €66,91 per gram CO2-uitstoot. Als voorbeeld: voor een RAM 1500 met een 5.7L V8 resulteert dit in €21.678,84 aan BPM-kosten.

Uitzonderingen en Overgangsregeling: Slim Investeren in de Toekomst

In het licht van de aankomende wijzigingen in de belastingregelgeving is het cruciaal om te begrijpen dat bestelauto’s die vóór 2025 zijn aangeschaft, een uitzonderingspositie behouden, zelfs na de afschaffing van de BPM-vrijstelling. Deze overgangsregeling biedt ondernemers een unieke kans om te profiteren van de huidige voordelen van een grijs kenteken.

Voordelen voor Voertuigen Vóór 2025

Bestelauto’s die vóór 2025 zijn aangeschaft, blijven vrijgesteld van de BPM, zelfs na de afschaffing van de regeling. Dit betekent dat ondernemers die nu investeren in een bedrijfswagen met grijs kenteken niet alleen direct profiteren van lagere belastingen en aanschafkosten, maar ook van langdurige voordelen in de toekomst.

Waarom Nu Investeren?

Het loont om nu nog een bedrijfswagen met grijs kenteken aan te schaffen, gezien de naderende veranderingen in de belastingregelgeving. Door tijdig te investeren, kunnen ondernemers de huidige gunstige regelingen benutten en aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Benieuwd naar de verschillende modellen Dodge RAM die wij aanbieden? Ontdek ze nu in onze showroom en vind de perfecte match voor jouw onderneming!

Waarom Vervalt de Vrijstelling van BPM: Duurzame Stimulans voor de Toekomst

De afschaffing van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens, zoals de Dodge RAM, vloeit voort uit een strategische visie gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De overheid streeft naar een verschuiving naar emissievrije en zuinige bedrijfswagens en heeft daarom besloten de vrijstelling te beëindigen.

Stimulans voor Emissievrije Voertuigen

De belangrijkste drijfveer achter de afschaffing is het bevorderen van emissievrije mobiliteit. Door bedrijven te stimuleren over te stappen op elektrische of zuinige bedrijfswagens, hoopt de overheid de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen en bij te dragen aan een schonere lucht en een duurzamere toekomst.

Berekening op Basis van Uitstoot

De BPM, berekend op basis van de uitstoot van een voertuig, moedigt ondernemers aan te kiezen voor voertuigen met lagere CO2-uitstoot. Door de vrijstelling af te schaffen, wil de overheid een directe prikkel creëren voor het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven, zoals elektrische bedrijfswagens.

Laat Ons je Tijdig Informeren

Het naderende einde van de BPM-vrijstelling vereist proactief handelen. Bij Bijvelds Dodge RAM begrijpen we de impact van deze veranderingen op jouw onderneming. Daarom bieden wij advies en begeleiding aan om jou tijdig te informeren over de wijzigingen en om de mogelijke gevolgen van de afschaffing voor jouw onderneming te bespreken.

Onze Deskundige Advisering

Onze deskundige adviseurs staan klaar om jou te begeleiden bij het begrijpen van de aankomende veranderingen in de belastingregelgeving. Of je nu vragen hebt over de aanschaf van een nieuwe Dodge RAM vóór 2025 of strategieën wilt bespreken om de financiële impact te minimaliseren, wij zijn er om te helpen.

Contact en Afspraak: Neem de Eerste Stap

Showroom Dodgeram.nl / Bijvelds Erp

Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij bieden een duidelijke en transparante service om jou te ondersteunen in deze fiscale veranderingen. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een weloverwogen beslissing voor de toekomst van jouw bedrijf.