Skip to content

Bespaar met LPG-conversie voor je Dodge RAM

februari 15, 2024
Er rusten veel voordelen op het rijden van LPG voor je Dodge RAM! In dit artikel bekijken we waarom LPG de ideale brandstofkeuze is voor eigenaren van Dodge RAM-trucks. Van kostenbesparingen tot milieuvriendelijkheid, leer waarom bijna alle bestuurders kiezen voor deze duurzame oplossing.

Introductie en Voordelen van LPG-conversie

LPG, of Liquefied Petroleum Gas, wordt vaak over het hoofd gezien als een duurzaam alternatief voor traditionele brandstoffen. Maar anno 2024 is het een van de groenste keuzes die je kunt maken voor je voertuig. Het wordt gewonnen tijdens het verwerken van ruwe olie en heeft aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan benzine of diesel. Bovendien heeft de technologie achter LPG-systemen enorme vooruitgang geboekt, waardoor ze betrouwbaar en efficiënt zijn geworden. En laten we de kosteneffectiviteit niet vergeten – de prijs van een liter LPG is aanzienlijk lager dan die van traditionele brandstoffen, waardoor het een slimme keuze is voor zowel het milieu als je portemonnee.

Waarom Kiezen voor LPG in een Dodge RAM

Dodge RAM-trucks zijn krachtige voertuigen die bekend staan om hun robuustheid en prestaties. Maar wist je dat ze nog beter kunnen presteren met een LPG-conversie? Door te kiezen voor LPG in je Dodge RAM, profiteer je niet alleen van de voordelen van deze groene brandstof, maar optimaliseer je ook de prestaties van je voertuig. Met een LPG-conversie geniet je van soepelere acceleratie, verminderde slijtage aan je motor en een aanzienlijke kostenbesparing op brandstof. Een Dodge RAM met LPG kan ook gereden worden op grijs kenteken.

Onze Diensten

Werkplaats Bijvelds Erp

Bij ons kun je rekenen op hoogwaardige LPG-conversiediensten, uitgevoerd door een ervaren en professioneel team. We werken uitsluitend met het merk PRINS, wat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Of je nu kiest voor een inbouw- of onderbouwinstallatie, wij zorgen ervoor dat je LPG-systeem perfect geïntegreerd wordt in je Dodge RAM, zonder concessies te doen aan prestaties of comfort.

Wanneer je bij ons de RAM koopt zit er in de offerte al direct een LPG systeem bij. Nagenoeg alle modellen die wij leveren zit ons PRINS LPG systeem in. Dit betekent dat je garantie hebt en vanaf de eerste dag en kilometer een start met jouw RAM maakt.

Wanneer je voor een occasion kiest, kun je bij ons altijd de tank laten omleggen – of eentje bij laten plaatsen. Want ook een dubbele LPG tank behoort tot de mogelijkheden.

In- of onderbouw?

Tijdens het proces kunt u kiezen voor LPG in- of onderbouw. Vaak wordt er gevraagd “wat het meest wordt gekozen”, maar dit is heel persoonlijk.

   INBOUW  ONDERBOUW
 RATIO  Max 900 km  Max 500km
 RUIMTE  50cm verlies bak  In plaats van reservewiel

Technische Specificaties

Onze LPG-systemen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. We bieden gedetailleerde informatie over de technische specificaties van het systeem dat we installeren, inclusief hoe het naadloos samenwerkt met het bestaande motorsysteem van je Dodge RAM.

Kosten en Besparingen

Een LPG-conversie is een investering in de toekomst van je voertuig en het milieu. We bespreken niet alleen de kosten van de conversie, maar benadrukken ook de lange termijn besparingen die je kunt realiseren door over te stappen op LPG. Met een snelle terugverdientijd en aanzienlijk lagere brandstofkosten, is het een investering die zichzelf snel terugverdient.

De kosten die wij berekenen voor een LPG systeem is ongeveer eenmalig EUR 3.000 ex btw. Afhankelijk van het aantal kilometers wat je per jaar rijdt zou dit de rekensom kunnen zijn wanneer je nu een voertuig op diesel rijdt:

25.000km  :  5 (verbruik) = 5.000 liter  x  1,65  = €8.250
25.000km  :  5 (verbruik) = 5.000 liter  x  0,80  = €4.000

 

Regelgeving en Certificering

We houden ons aan alle wet- en regelgeving met betrekking tot LPG-conversies en kunnen trots certificeringen en goedkeuringen presenteren die onze deskundigheid en betrouwbaarheid bevestigen.

Contactinformatie en Afspraken

Showroom Dodgeram.nl / Bijvelds Erp

Wil je meer weten over LPG-conversies voor je Dodge RAM? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de overstap te maken naar een groenere en voordeligere manier van rijden.

FAQ-sectie

LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas, een mengsel van propaan en butaan dat wordt gebruikt als alternatieve brandstof voor voertuigen.

LPG is milieuvriendelijker, goedkoper dan benzine of diesel, en kan de levensduur van je motor verlengen.

Bij een LPG-conversie wordt een speciaal ontworpen LPG-systeem geïnstalleerd in je voertuig, waardoor het op LPG kan rijden naast traditionele brandstoffen.

Nee, moderne LPG-systemen hebben minimale invloed op de prestaties van je voertuig.

De investering van een LPG systeem is ongeveer eenmalig EUR 3.000 ex btw, bij Bijvelds.

Ja, maar het verschil is minimaal. Regelmatig onderhoud is nog steeds belangrijk voor een optimale werking.

Ja, mits uitgevoerd volgens de geldende wet- en regelgeving en met de juiste certificeringen.

De duur van de conversie hangt af van verschillende factoren, maar kan meestal binnen een dag worden voltooid.

Ja, je voertuig blijft geschikt voor zowel LPG als benzine of diesel, waardoor je flexibel blijft.