Skip to content

Onderhoud Tips om je Dodge Ram in topconditie te houden

maart 2, 2024
Bij Bijvelds begrijpen we dat je Dodge RAM meer is dan alleen een auto; het is een krachtig voertuig dat ontworpen is om te presteren onder alle omstandigheden. Om ervoor te zorgen dat je RAM altijd in topconditie blijft en zijn prestaties behoudt, delen we graag enkele waardevolle onderhoudstips met je. Of je nu door de stadsjungle navigeert of het ruige terrein verkent, met deze tips kun je vol vertrouwen de weg op gaan, wetende dat je RAM goed wordt verzorgd.

Onderhoud bij Bijvelds

Bij Bijvelds gaan we verder dan alleen de verkoop van Dodge RAMs. We streven ernaar om een volledige service-ervaring te bieden, waarbij jouw tevredenheid en de optimale prestaties van je RAM onze hoogste prioriteit zijn. Daarom bieden we standaard bij de levering van een nieuwe RAM een gratis inspectiebeurt aan na 5000 kilometer. Tijdens deze inspectie controleren we onder andere de bandenspanning, het oliepeil, de vloeistoffen en trekken we de wielen na. Dit alles doen we kosteloos, puur uit zorg voor jouw RAM en om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart de weg op kunt.

Naast deze initiële inspectiebeurt raden we ook aan om regelmatig onderhoud uit te laten voeren om de prestaties en levensduur van je RAM te optimaliseren. Om de 12.500 kilometer is klein onderhoud nodig, terwijl groter onderhoud om de 65.000 kilometer wordt aanbevolen. Dit schema, in combinatie met het juiste gebruik van je RAM, zorgt ervoor dat je nog vele jaren en kilometers vooruit kunt.

Onderhoudstips Voor Uw Dodge RAM

Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan het onderhoud van je RAM, dan geven we je graag wat tips. Ondanks dat sommige taken het beste door professionals kunnen worden uitgevoerd, zijn er ook een aantal eenvoudige controles en onderhoudstaken die je zelf kunt doen om je RAM in topconditie te houden.

1. Regelmatige Controle van Vloeistoffen

Het is van cruciaal belang om regelmatig de vloeistoffen van je Dodge RAM te controleren en bij te vullen. Denk hierbij aan motorolie en koelvloeistof. Hoewel dit vaak wordt overgelaten aan de garage, kun je er zelf een gewoonte van maken om dit te monitoren. Houd bijvoorbeeld de temperatuur in de gaten en controleer het oliepeil om de paar tankbeurten. Zo ben je altijd verzekerd van optimale prestaties van je motor, ongeacht de omstandigheden.

2. Onderhoud van de Motor

Een goed onderhouden motor is essentieel voor de prestaties en levensduur van je Dodge RAM. Plan daarom tijdig een afspraak voor onderhoud, waarbij wij onder andere de olie verversen, het luchtfilter vervangen en andere cruciale taken uitvoeren. Als officiële RAM dealer hebben wij alles onder één dak, inclusief controle van het LPG-systeem, zodat je met een gerust hart de weg op kunt.

3. Controle van Banden en Ophanging

Veiligheid staat voorop, vooral tijdens winterse omstandigheden. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning, profieldiepte en ophanging van je RAM te controleren. Winterbanden zijn niet alleen verplicht tijdens ski-vakanties, maar ook essentieel voor veilig rijden in koude omstandigheden. Bij Bijvelds zorgen we ervoor dat je RAM altijd voorzien is van de juiste banden en dat de ophanging in topconditie verkeert.

4. Remsysteem Onderhoud

Een goed werkend remsysteem is van levensbelang, vooral gezien het gewicht van de Dodge RAM. Regelmatig onderhoud van de remmen zorgt ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op een effectieve remwerking, zelfs tijdens een noodstop. Twijfel je ergens aan? Neem dan direct contact met ons op voor een inspectie en eventuele reparaties.

5. Elektrisch Systeem en Verlichting

Met de toenemende hoeveelheid elektronica in moderne voertuigen is een goed functionerend elektrisch systeem essentieel. Bij Bijvelds besteden we extra aandacht aan het prepareren van je RAM, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Ervaring leert dat wanneer dit niet gebeurt, de bedrading na jaren kan gaan oxideren en storingen kan veroorzaken. Voor jezelf kun je altijd controleren of er ergens water blijft staan, of marters onder de motorkap huishouden. Het voorkomt in ieder geval veel frustratie!

6. Behoud van de Carrosserie

Om de esthetische waarde van je Dodge RAM te behouden, is het belangrijk om de carrosserie goed te onderhouden. Het is even slikken, maar doorgaans komen USA voertuigen zoals de RAM niet getectyleerd uit de fabriek rollen. Esthetisch vinden we roest natuurlijk een blamage, dus behandelen we de belangrijkste chassisbalken met tectyl. Met name voor de LPG tank is dit van belang, aangezien deze door roest niet door de APK komt. Controleer dit minimaal 1x per jaar zodat vervanging en onnodige kosten van de LPG tank niet nodig zijn.

7. Interieurverzorging

Natuurlijk is de RAM om te werken, en mag hij vies worden. Toch is de restwaarde hoger wanneer je een nette RAM verkoopt of inruilt. Wij bieden verschillende mogelijkheden om dit praktisch bij te houden door bijvoorbeeld stoelhoezen. Maar anders kun je er ook een hobby op na houden door de RAM te reinigen en onderhouden van het interieur, inclusief stoelen, vloermatten en dashboard, voor comfort en waardebehoud.

8. Winter- en Zomer Voorbereiding

Ongeacht het seizoen, is het belangrijk om voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden. Door het tanken van brandstof met zo min mogelijk ethanol, voorkom je start- en stotterproblemen, ongeacht het seizoen. Bij Bijvelds helpen we je graag met het optimaliseren van je RAM voor zowel winterse als zomerse omstandigheden, zodat je altijd klaar bent voor het avontuur.

Onderhoud = Life

Bij Bijvelds streven we ernaar om je niet alleen een Dodge RAM te verkopen, maar ook een complete ervaring te bieden. Met onze deskundige service en toewijding aan kwaliteit zorgen we ervoor dat je RAM altijd in topconditie verkeert, zodat je kunt genieten van elke rit, ongeacht de bestemming. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, een proefrit of voor al je onderhoudsbehoeften. Jouw Dodge RAM verdient alleen het beste, en dat is precies wat wij bieden bij Bijvelds.